Hoe U Uw Wijn Kunt Beschermen?

Op een keer mocht ik een familiewijngaard in Hongarije bezoeken. Ze waren een oude Tokay (geweldige wijnen, btw), producent sinds de 19e eeuw. Je maakt een rondleiding door de druivenvelden, hoe het werd verwerkt en vooral hoe het werd opgeslagen.

Vanwege de optimale temperatuur, vochtigheid en lichtomstandigheden werd deze wijn bewaard in nabijgelegen grotten. Wijnen zijn levende druiven, dus ze moeten op de juiste manier worden bewaard om hun smaak en textuur te behouden.

Laten we eens kijken naar de verschillende opties voor het bewaren van wijn. Vervolgens bespreken we hoe u uw wijn kunt bewaren en beschermen. Vervolgens zal ik een paar producten voorstellen.

Moderne Wijnopslag

Ik hou gewoon van wat mensen esthetisch hebben gedaan. Deze wijnkamers zien er geweldig uit.

Al deze foto’s hebben één ding gemeen. Dit besef drong pas tot me door nadat ik had gegeten bij Trulucks in Dallas. Ze hebben een enorme wijnkaart. U vindt hun opslagruimte voor het restaurant.

Deze prachtige wijngebieden zijn gemaakt om wijn te presenteren, niet om het op te slaan. Trulucks was een geweldige plek om te eten, en ik heb genoten van het heerlijke eten. Als u er echter een gloeilamp van 75 watt bovenop plaatst, verandert de smaak van de wijn waarschijnlijk.

Wijn Bewaren?

  1. Temperatuur: De ideale temperatuur moet tussen de 45 en 65 graden zijn.

Consistentie moet worden gehandhaafd in temperatuur

  • Trillingen Overweeg een grot. Er is zeer weinig trilling mogelijk. Door trillingen kan wijn zijn tannines verliezen.
  • Licht: zonlicht en UV-licht veranderen de teint van de wijn zelf. Om deze reden hebben de meeste wijncentra UV-bescherming op hun deuren. De meeste flessen zijn gekleurd, niet helder, om te beschermen tegen UV. De meeste wijnexperts zeggen dat gloeilampen goed zijn vanuit UV-oogpunt. 90% van de energie van gloeilampen wordt echter uitgestraald als warmte, wat in strijd is met regel 1. LED is efficiënter en straalt minder warmte uit dan gloeilampen.
  • Vochtigheid: Te veel vochtigheid bevordert schimmel. Niet genoeg zal de kurk uitdrogen en lucht in de fles laten. Wijn wil je zijdelings bewaren, zodat de kurk niet om dezelfde reden uitdroogt.
  • Plaatsen Om Wijn Te Bewaren

    Vermijd elke plaats met te veel warmte of licht. Keukens met warmte-uitstralende bereiken zijn uit. Kelders zijn een goede optie, mits de cv-ketel niet in de buurt is. Kasten en andere donkere, koele plekken zijn geweldige opties.

    Wijnproducten Om Te Overwegen

    Wijnopslag in huis werd populair in de jaren negentig. Om aan de vraag te voldoen, plaatsten fabrikanten wijnrekken en glazen fronten in hun onderbouwkoelkasten. Dit is niet de beste manier om wijn te bewaren.

    Sub-Zero was de eerste die een product produceerde dat speciaal is ontworpen voor wijn met de UV-deur, digitale tweezonetemperatuur met pakking om cross-over en soepel glijdende rekken te elimineren.

    Onlangs heeft U-Line een zeer goede wijnkast geïntroduceerd met LED-verlichting en veel van dezelfde features.

    True is een duurzaam drankencentrum dat wijn kan bevatten. Alle drie moeten in staat zijn om wijn te bewaren.

    Sub-Zero 424

    U-Lijn 3024ZWCS00A

    Echte TWC-24DZ-SG-B