Char-Broil Vs. Weber BBQ-gasgrills Beoordelingen / Beoordelingen / Prijzen

Weber vs. Char-Broil zijn twee van de meest populaire bbq-grillmerken. Er is veel vraag naar deze grills en consumenten kunnen uit verschillende winkels in het hele land kiezen welke ze het liefste hebben.

We vergelijken de kenmerken en prijzen van beide bedrijven om u te helpen bij het kiezen van de beste koop.

Char-Broil Grills

Char-Broil is een particuliere dochteronderneming van de WC Bradley Co. die in 1885 in Columbus, Georgia werd opgericht. WC Bradley Company begon als een textiel- en katoenfabrikant. Bradley zag de noodzaak van diversificatie in de jaren 1920, dus kocht hij de Columbus Iron Works.

In 1949 produceerde de Iron Works zijn eerste gietijzeren barbecuegrill. De productie verhuisde naar een nieuwe faciliteit op het industrieterrein van Bradley. In 1973 werd Char-Broil gemaakt voor hun gasgrills. Tegenwoordig worden Char-Broil Grills gemaakt in China. We hebben Charbroil nooit verkocht aan Yale . Ik heb er echter een in bezit gehad.

Weber Grills

In 1952 sneed George Stephen, een medewerker van Weber, een scheepsboei doormidden, voegde enkele ventilatiegaten en poten toe en de Weber-grill werd gestart. Hij vond koepelvormige grills uit met een deksel om voedsel tegen de elementen te beschermen. Later in 1956 herontwierp hij de ketelgrill voor een meer actueel ontwerp.

George, de meestergrill, was voortdurend op zoek naar manieren om de ketelgrill te verbeteren.

Hij voegde in 1985 metalen smaakrepen toe om de warmteverdeling te verbeteren en opflakkeringen te verminderen. Deze kookmethode maakt het gemakkelijker om de grill schoon te maken en verdeelt de warmte gelijkmatiger. De Weber Genesis-grill was de eerste gasgrill met dit nieuwe ontwerp. Het minst onderhouden merk van Yale is Weber, dat apparaten omvat.

Char-Broil 463241314

  • Converteerbaar naar aardgas (apart verkrijgbaar).
  • Het TRU-infrarood kooksysteem belooft meer sap en minder opflakkeringen
  • Met porselein gecoate gietijzeren kookroosters met een roestvrijstalen infraroodstraler
  • SureFire elektronische ontsteking
  • 30.000 BTU hoofdbranders en 13.000 BTU zijbrander
  • 500 totale vierkante inch.
  • 3 roosterniveau temperatuurmeters
  • Dual Fuel – zet eenvoudig om van vloeibaar propaan (LP) naar aardgas (NG)
  • Uitgerust met Gear Trax voor eenvoudige montage van accessoires.
  • Afmetingen ongeveer: 139 cm B x 56 cm D x 118 cm H.

Weber Geest 46500401

  • Drie roestvrijstalen branders
  • 32.000 BTU-per-uur ingang hoofdbranders
  • Primair kookgebied = 424 vierkante inch
  • Oppervlakte verwarmingsrek = 105 vierkante inch
  • Totaal kookoppervlak = 529 vierkante inch.
  • Gietijzeren, met porselein geëmailleerde kookroosters
  • Flavorizer bars gemaakt van porselein geëmailleerd porselein
  • Elektronisch Crossover-ontstekingssysteem
  • Bedieningspaneel aan de voorzijde
  • Kast gemaakt van gelakt staal en ingesloten in staal.

Wat Is Beter?

De prijs van Char-Broil is belangrijk. Bij alle grills is de levering en montage gratis inbegrepen. Char-Broil heeft 48.000 BTU, terwijl de Weber 32.000 is.

Bouw

De meest voorkomende zijn Char-Broil-grills van type 430 roestvrij staal. Dit roestvast staal van lagere kwaliteit kan snel roesten, vooral rond de branderkasten. Weber-grills zijn gemaakt van een hogere kwaliteit roestvrij staal en porselein dat bestand is tegen alle weersomstandigheden en zwaar gebruik.

Weber is gemakkelijker schoon te maken dankzij kanalen waarmee u vet onder de grill in een aluminium bak kunt leiden. Het blik kan gemakkelijk worden verwijderd, weggegooid en vervolgens worden teruggeplaatst, zodat uw handen schoon en vetvrij blijven.

U moet de roosters optillen en het vet handmatig verwijderen uit de branderkast onder de brander in een Char-Broil.

De algehele constructie omvat de wielen. Weber heeft weerbestendige wielen, terwijl Charbroil van plastic is.

Mijn Take

Ik heb persoonlijk beide grills gehad.

Char-Broil was een goede keuze, en technisch gezien heeft het betere specificaties. Ik heb onlangs een andere Weber gekocht vanwege de verbeterde functies, vooral de hogere BTU. Mijn oude Weber is 14 jaar oud en wordt nog steeds gebruikt door mijn buurman. Mijn eerste grill, een Char-Broil, ging ongeveer 5 jaar mee.

Het hangt dus echt af van betrouwbaarheid versus prijs.

Weber Spirit BBQ-grills