Bereken uw Zorgverzekering

Wilt u uw zorgverzekering wijzigen? Of wilt u weten of u voordeel kan behalen? Bereken eenvoudig uw zorgverzekering online: Berekenen

Digitale polismap

Beheer eenvoudig uw polissen online.
Inloggen

Makelaardij

O&V Makelaars

O&V Makelaars
Meer dan makelaars alleen!

Aansprakelijkheidverzekering

Op bezoek bij goede vrienden laat u per ongeluk een glas rode wijn vallen op de nieuwe bank of uw kind schopt per ongeluk een bal tegen de geparkeerde auto van de buren. Dat is vervelend maar de kosten kunnen worden vergoed.

Een aansprakelijkheidsverzekering (ook wel WA-verzekering genoemd) is een verzekering die u beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid.

Op enkele uitzonderingen na vergoedt een aansprakelijkheidsverzekering gewoonlijk alle letselschade en zaakschade die wordt veroorzaakt. Opzettelijk veroorzaakte schade en schade die uitsluitend bestaat uit financiële schade (in verzekerings-termen: zuivere vermogensschade) is doorgaans niet verzekerd. Ook schade aan gehuurde zaken is niet gedekt.

De aansprakelijkheidsverzekering kan zowel worden afgesloten door een particulier als door een bedrijf of vrije beroepsbeoefenaar:

Particulieren kunnen zich verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). De AVP is een verzekering die u en uw gezin verzekert tegen het risico van aansprakelijkheid.

Een bedrijf of vrije beroepsbeoefenaar kan een aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven en beroepen (AVB) afsluiten. Een AVB verzekert het bedrijf of de vrije beroepsbeoefenaar tegen het risico van aansprakelijkheid. De premie is sterk afhankelijk van het soort bedrijf (een ziekenhuis zal een veel hogere premie betalen dan een zzp'er) en van de omzet van het bedrijf.

Voor sommige bedrijven is het mogelijk de zuivere vermogensschade mee te verzekeren. Dit geldt met name voor bedrijven waarbij dit risico groot is, zoals accountants, makelaars, advocaten en verzekeringsagenten.

Wilt u een aansprakelijkheidsverzekering met een voordelige premie en met een goede service? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Neem gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Van Oosterom & Verhagen
Willemstraat 23
2282 CB Rijswijk

info@ov-verzekeringen.nl

(070) 399 50 01

Het laatste financiële nieuws